Zorgzorro professionals vertellen: ‘Veel vragen rondom de verplichte vaccinatie, vakantie en corona en/of thuiswerken’

Veel bedrijven kampen met vragen rondom de verplichte vaccinatie, vakantie en corona en/of thuiswerken. Hoe gaat Mandy de Koning hier mee om?

Een Zorgzorro professional vertelt: ‘Veel bedrijven kampen met vragen rondom de verplichte vaccinatie, vakantie en corona en/of thuiswerken’

Als gevolg van het coronavirus worden fysieke meetings veelal omgezet naar online afspraken. Op haar werkzaamheden zelf echter, heeft het virus gelukkig nog weinig invloed. Advocaat en jurist Mandy de Koning gaat nog elke dag met veel plezier (en coronaproof) naar kantoor. “Ook in deze tijd zijn problemen op de werkvloer aan de orde van de dag”, vertelt ze. “Relaties tussen werknemers onderling of werknemers en werkgevers zorgen nog altijd voor juridische vraagstukken. Daarnaast speelt natuurlijk de actualiteit altijd een rol. Op dit moment is dat corona.”


Juridische vragen

Veel bedrijven kampen met vragen rondom de verplichte vaccinatie, vakantie en corona en/of thuiswerken, die Mandy graag voor hen uitzoekt. Hoe ga je bijvoorbeeld als organisatie om met de verplichte vaccinatie? Wat als medewerkers deze vaccinatie weigeren? Maar ook: wat te doen met medewerkers die niet naar hun werk willen komen, uit angst voor besmettingen? Wat zijn de regels rondom reizen naar oranje en rode gebieden? En hoe zit het met de loondoorbetalingsplicht? Wie betaalt de verplichte quarantaine na een vakantie in een risicogebied? En welke regels gelden voor thuiswerken? Wat mag je als werkgever wel en niet van je medewerkers verwachten?

Online kennis delen

Op de website van TEN advocaten kunnen zowel werkgevers als werknemers al veel informatie vinden. “Daarnaast verzorgen wij regelmatig online presentaties over bovenstaande onderwerpen. Immers veranderen de regels continu. Ik kan me heel goed voorstellen dat bijvoorbeeld ziekenhuizen en zorginstellingen de vaccinatie van medewerkers op enig moment verplicht zullen stellen.

Hier is al veel over te doen. Want hoe ga je om met de groep die zich absoluut niet wil laten vaccineren? Bovendien: vaccinaties bieden geen 100% garantie op effectiviteit. Is vaccineren dan wel de oplossing? Of zijn sneltesten doeltreffender? Hoe kun je hier als organisatie beleid op maken? Ook onder de leden van Zorgzorro spelen deze vragen. Ik ondersteun hen én andere zorgprofessionals graag in de zoektocht naar een passend antwoord.”

Neem contact met ons op

De sleutel naar verbinding tussen
professional & organisatie