‘Wat ik erg prettig vond, is de kwaliteit van het netwerk’

Stichting Pergamijn biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking en veelal een complexe zorgvraag. Zo zelfstandig als mogelijk en zo beschermd als nodig. De stichting beschikt over een groot zorgterrein genaamd Pepinusbrug in Midden-Limburg, met een eigen behandel- en expertisecentrum. Bovendien voorziet zij in diverse kleinere woonlocaties en dagbestedingslocaties in de wijk en in ambulante zorg.

Als Directeur Zorg is Roald Paaps verantwoordelijk voor de kwaliteit en continuïteit van de zorg van Stichting Pergamijn. Zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau. In deze functie heeft hij drie keer met Zorgzorro te maken gekregen. “Ik heb drie interimmanagers ingehuurd op leidinggevend niveau, waarvan de laatste begin mei is gestopt”, vertelt hij. “Elsbeth werkte tijdelijk als interimmanager op ons centraal planbureau en heeft een korte periode onze nachtzorg aangestuurd. Enkele maanden daarvoor heeft Gerjo – naast zijn interimfunctie bij de nachtzorg – als teammanager een aantal woningen aangestuurd. Ditzelfde geldt voor Natascha, die verantwoordelijk was voor een aantal woningen op Pepinusbrug.”

De interimmanagers werden met name ingehuurd om Stichting Pergamijn te helpen ontwikkelen, vertelt Roald. “De afgelopen maanden hebben we gericht gebouwd aan ons planbureau én aan onze teams. De expertise van de Zorgzorro-professionals kwam hierbij goed van pas en gaf ons tevens de tijd om structureel passende teammanagers te vinden.”

Het contact met Zorgzorro kwam tot stand via een HR-manager, vertelt hij, die reeds bekend was met Klaasje en het Zorgzorro-netwerk. “Wat ik erg prettig vond, is de kwaliteit van het netwerk. Er werd goed en snel geschakeld en ook de introductie van de Zorgzorro-professionals verliep heel professioneel. Klaasje en haar team zijn erin geslaagd om hele goede matches te maken. Dat hoor ik ook terug van onze afdelingen. De samenwerking verliep uitstekend. Zowel Elsbeth, Gerjo als Natascha hadden heel duidelijk hart voor onze mensen én onze zorg. Wat bovendien opviel, was hun kennis. Binnen het Zorgzorro-netwerk wordt duidelijk geïnvesteerd in kennis en ontwikkeling. Zeker in deze tijd is dat echt een onderscheidende factor. Mocht zich in de toekomst een nieuwe interimvraag voordoen, dan neem ik zeker opnieuw contact op.”