ontzettend leuk dat ik jonge gediplomeerde verpleegkundigen mag coachen
In aanloop naar de Dag van de Verpleging zetten wij graag onze zorgmedewerkers in het zonnetje. Zoals Marloes Heessels, teamleider Cardiologie kliniek bij het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Zij zet zich elke dag met hart en ziel in, zodat haar teamleden het beste uit zichzelf én de zorg kunnen halen.

Marloes heeft altijd hart gehad voor de zorg. Al op jonge leeftijd wist ze dat ze mensen wilde helpen en voor hen wilde zorgen. Het liefst in het ziekenhuis. “Op mijn 16e kreeg ik de kans om een Verpleegkundige Opleiding Ziekenhuizen (VOZ) te volgen in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis, dat hiervoor samenwerkte met een ROC”, vertelt ze. “Ik mocht al mijn stages in het ziekenhuis lopen. Dit sprak me enorm aan, omdat het ziekenhuis veel te maken heeft met acute zorg. Geen dag is hetzelfde. Bovendien kon ik op deze manier kennis maken met zoveel mogelijk specialismen én kreeg ik na twee stagejaren al een leer-werkovereenkomst aangeboden.” Twaalf jaar later werkt ze nog altijd in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. “Na mijn opleiding ben ik gestart als verpleegkundige op de afdeling Neurologie. Een fantastische afdeling, waar ik geleerd heb om mijn klinische blik te ontwikkelen en om goed naar de patiënten te kijken. Zeker omdat veel patiënten hun klachten en/of symptomen niet zelf kunnen aangeven. Ik heb hier in totaal zes jaar met veel plezier gewerkt, waarna ik aan de slag ben gegaan als praktijkopleider van een Zorg Innovatie Centrum (ZIC). Hier heb ik niet alleen studenten mogen begeleiden in hun opleiding en stageperiode op de afdeling Neurologie, maar ook collega’s gecoacht in hoe zij de studenten nog beter kunnen ondersteunen.” 

Samen werken en met én van elkaar leren 

Inmiddels is Marloes werkzaam als teamleider Cardiologie kliniek. Een nieuwe uitdaging, op een nieuwe afdeling, vertelt ze. “Mijn belangrijkste taak hier is het ondersteunen en coachen van de verpleegkundigen, zorgassistenten en afdelingsassistenten. We bouwen samen aan een sterk team, zodat wij de beste zorg aan onze cardiologische patiënten kunnen leveren. De Cardiologie kliniek heeft een relatief jong team, dat steeds hechter wordt. De teamleden hebben ontzettend veel lol op de werkvloer, maar weten elkaar ook in moeilijke tijden steeds beter te vinden. Het is ontzettend mooi om dit proces te volgen en om te zien dat teamleden kwetsbaar durven zijn en met elkaar het gesprek aan gaan. Maar ook dat ze steeds natuurlijker samen werken en met én van elkaar leren, zodat ze het beste uit zichzelf en de zorg kunnen halen. Ik ben ontzettend trots dat ik hier onderdeel van mag zijn! Op de Dag van de Verpleging staan we hier natuurlijk ook bij stil, want we hebben samen al hele mooie resultaten bereikt.” Ook binnen het team van Marloes zal deze dag gevierd worden. “Hoe? Dat is nog een verrassing.”

Zorgzorro: ook voor een zorgprofessional op afstand

Heb jij een ervaren zorgmedewerker nodig? Iemand die op locatie voor je klaar kan staan óf iemand die ook vanuit de thuisomgeving belangrijke werkzaamheden kan verrichten? Je vindt de juiste professional bij Zorgzorro. Op onze website vind je meer informatie over de mogelijkheden. Natuurlijk kun je ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 


Al het nieuws    Fotogalerij