Zo blijf je leiderschap tonen in hectische situaties
Leiderschap tonen in een situatie waarin chaos en hectiek heerst. Het blijkt in de praktijk niet eenvoudig. We hebben al langere tijd te maken met de impact van de coronacrisis op zorginstellingen. Het dagelijks werk ziet er heel anders uit dan vroeger en leidinggeven op afstand is de standaard geworden.
 
Medewerkers kunnen de werkdruk met steeds meer moeite aan en het gevaar van een burn-out ligt vaker op de loer. Leidinggevenden zitten meer dan eens met de handen in het haar om het team bij elkaar en gemotiveerd te houden. Hoe ga je goed met de huidige situatie om en hoe toon je goed leiderschap in dergelijke hectische situaties? Zorgzorro geeft je graag een aantal handige tips.

1. Zoek naar besparingsmogelijkheden

Doordat de wereld sinds maart 2020 er behoorlijk anders uitziet zijn bij  tal van instellingen en organisatie inkomsten afgenomen. De uitgaven zijn vaak gelijk gebleven of zijn juist toegenomen. Kijk eens kritisch wat je als leider kunt doen om kosten te besparen. Bezuinig in iedere geval niet op opleiding en nascholing van je team. Dit blijft altijd belangrijk.

2.  Blijf lange termijn denken

Wanneer we ons een beetje in het nauw gedreven voelen, dan wordt ons denken automatisch beperkt. Door deze beperking focussen we eigenlijk alleen nog op wat direct voor onze voeten ligt, terwijl we in feite vooral moeten kijken naar de mogelijkheden die in de toekomst verscholen liggen. Door vast te blijven houden aan het lange termijn denken laat je je zien als écht leider waar medewerkers zich aan vast kunnen houden.

3. Biedt zo veel mogelijk ondersteuning

Leidinggeven draait om het bieden van ondersteuning, hulp, begeleiding en motivatie. Je bent er om medewerkers een boost te geven, maar ook om naar hen te luisteren en hen adviezen te bieden. Laat zien dat jij nog altijd deze persoon bent tijdens deze moeilijke periode. Bied hulp en ondersteuning waar het kan, want dat is de leider die jij bent!

4. Leer van anderen

Er wordt niet van jou verwacht dat je precies weet hoe je met deze crisis om moet gaan. Een crisis in deze vorm is nieuw voor iedereen, ook voor jou. Je stelt je op als echte leidinggevende als je goed kijkt naar hoe anderen het doen. Leer van hoe anderen met de crisis omgaan en bekijk welke goede methoden jij kunt overnemen. Als leidinggevende hoef je er niet alleen voor te staan in deze tijd. We zijn er om elkaar te helpen. Kun jij kennis met anderen delen? Doe dit dan ook.

5. Blijf positief

We horen veel negatieve verhalen om ons heen in deze tijd. Mensen vrezen voor hun baan, voor hun gezondheid en sommigen zelfs voor hun leven. Alles is ineens onzeker. Als leidinggevende heb je ook zo jouw onzekerheden. Het is de kracht van een leidinggevende om juist het verschil te maken door conversaties met een negatieve lading  om te draaien naar een positieve sfeer.

Kun jij wel een interim zorgprofessional gebruiken?

De belangrijkste boodschap van dit moment is misschien wel dat je er niet alleen voor staat. Als medewerker in de zorg niet, maar ook als leidinggevende in de zorg niet. We pakken dit samen aan. Kun jij wel een ervaren interim zorgprofessional gebruiken? Check dan de mogelijkheden van Zorgzorro online of neem eens vrijblijvend contact met ons op.


Al het nieuws    Fotogalerij