Internationale Dag van de Handhygiëne
Handhygiëne is van groot belang om infecties te vermijden en behoorde ook voor de coronapandemie al tot de dagelijkse routine. Bijvoorbeeld in ziekenhuizen, artsen- en tandartspraktijken en in de ouderenzorg. Maar er zijn ook nog heel veel plekken waar het handen wassen er (te) vaak bij inschiet. ‘Was je handen stuk’, hoorden we Mark Rutte aan het begin van de coronapandemie regelmatig zeggen. En dat deden we ook massaal. Inmiddels is deze boodschap echter een beetje naar de achtergrond verdwenen. Toch behoort het 'Was vaak je handen' nog steeds tot de basisadviezen tegen corona. Op de ‘Internationale Dag van de Handhygiëne’ geven we je graag een reminder.

Dus: was je handen stuk! Zorg voor een goede handhygiëne door niet alleen te zepen, spoelen en drogen, maar door ook voldoende aandacht te besteden aan de ‘moeilijk bereikbare plekjes’. Was ook het gebied tussen je vingers, rond je nagels en rond je duim. Vergeet bovendien je polsen niet. Een gekleurde zeep kan je helpen om te zien of je alle plekjes (goed) hebt geraakt. Omdat zeep pas na ca. 20 seconden haar werk kan doen, is het belangrijk om niet te snel af te spoelen. Maak er een rustmomentje van! Droog je handen bovendien altijd af aan een papieren handdoek, die je daarna weggooit. Anders kun je direct daarna van voren af aan beginnen….

Heb jij tips voor een betere handhygiëne? Deel ze met onze Zorgzorro-professionals! Zo zorgen we samen voor schone handen!

Zorgzorro: ook voor een zorgprofessional op afstand

Heb jij een ervaren zorgmedewerker nodig? Iemand die op locatie voor je klaar kan staan óf iemand die ook vanuit de thuisomgeving belangrijke werkzaamheden kan verrichten? Je vindt de juiste professional bij Zorgzorro. Op onze website vind je meer informatie over de mogelijkheden. Natuurlijk kun je ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.


Al het nieuws    Fotogalerij