Door corona is thuiswerken helemaal niet vreemd meer
Thuiswerken is binnen veel branches de norm op dit moment. Al veel medewerkers hebben aangegeven ook na de coronacrisis geheel of gedeeltelijk thuis te willen blijven werken. We gaan het werken in onze eigen woning steeds normaler vinden. Binnen de zorg is er niet voor iedereen ruimte om thuis te werken.

Professionals die operationele zorg bieden kunnen niet vanuit thuis aan de slag gaan. Andere zorgtaken, zoals backoffice-werkzaamheden, kunnen wel thuis worden verricht. Dit thuiswerken in de zorgbranche biedt diverse voordelen. Zorgzorro benoemt een aantal van deze voordelen.

1. Werknemers worden loyaler

Zorginstellingen waren in het verleden nog wat huiverig om medewerkers thuis te laten werken. Eén van de redenen hiervoor was dat medewerkers onvoldoende vertrouwd werden. Deze opstelling gaf zorgmedewerkers niet het gevoel gewaardeerd te worden. Nu veel zorgmedewerkers thuis werken, geheel of gedeeltelijk, krijgen zij wel het vertrouwen van de werkgever dat zij nodig hebben om zich loyaal op te stellen. Medewerkers worden meer vertrouwd en dat maakt de werknemers loyaler naar de werkgever toe.

2. Medewerkers zijn productiever en gemotiveerder

Veel Nederlandse werknemers, waaronder ook zorgmedewerkers, ervaren nu de vrijheid en de flexibiliteit van het thuiswerken. Velen ervaren dit als zeer prettig en willen dan ook later, na corona, geheel of gedeeltelijk vasthouden aan het thuiswerken. Werkgevers die medewerkers hier de mogelijkheid toe bieden merken dat werknemers productiever en gemotiveerder zijn. De werkprestaties liggen vaak hoger dan wanneer medewerkers actief zijn op kantoor. Dit komt o.a. omdat er vaak minder afleiding is en medewerkers tijd besparen omdat er geen reistijd meer is. Files zijn vaak een bron van ergernis en stress. Nu medewerkers de deur niet meer uit hoeven is dat verleden tijd.

3. Het werkgeversimago verbetert

Werknemers die blij zijn met de manier waarop de werkgever de zaken momenteel regelt stralen dit ook uit. Kunnen zij in alle vrijheid en met vol vertrouwen van de werkgever hun werk doen? Dan verhoogt het werkplezier en zullen zij de ervaring willen delen met anderen. Dit zorgt direct voor een verbetering van het werkgeversimago.

4. Thuiswerken is milieuvriendelijker

Er worden jaarlijks veel kilometers gereden door zorgmedewerkers. Een deel van deze kilometers wordt nu bespaard. Immers een deel van de zorgmedewerkers werkt thuis op dit moment. De CO2-uitstoot is hierdoor al een stuk verlaagd en dat is goed voor het milieu. Door medewerkers vaker thuis te laten werken krijgt de zorginstelling dus een duurzamer karakter.

5. Kostenbesparingen op meerdere vlakken

Waar werknemers zijn wordt geld uitgegeven. We hebben het dan niet over geld in de vorm van een salaris, maar over geld dat wordt uitgegeven voor koffie- en theefaciliteiten, voor waterverbruik en energieverbruik, voor kantoorbenodigdheden. Op dergelijke kosten wordt nu flink bespaard. Daarnaast wordt er ook behoorlijk bespaard op de kosten door ziekte. Het ziekteverzuim ligt bij thuiswerkers namelijk veel lager dan bij zorgmedewerkers die op locatie werken.

Zorgzorro: ook voor een zorgprofessional op afstand

Heb jij een ervaren zorgmedewerker nodig? Iemand die op locatie voor je klaar kan staan óf iemand die vanuit de thuisomgeving belangrijke werkzaamheden kan verrichten? Je vindt de juiste professional bij Zorgzorro. Op onze website vind je meer informatie over de mogelijkheden. Natuurlijk kun je ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 


Al het nieuws    Fotogalerij