Haal het maximale uit je team!

Wat kun je als manager doen om je team beter te laten presteren?

Zorgorganisaties proberen meer talent binnen te halen en doen hun best om talenten die al binnen zijn, vast te houden in de organisatie. Toch heeft onderzoek van Integron aangetoond dat verreweg het grootste deel van de werkenden van mening is dat de werkgever niet het beste uit hen weet te halen. Dit betekent dat teams niet optimaal presteren als ook de autonome motivatie ontbreekt of verzwakt is.


Het advies is dan ook: meer middelen inzetten om het maximale uit een team te halen. Wat kun je als manager doen om je team beter te laten presteren?

Werkgevers moeten aan de slag

Werkgevers moeten de handen uit de mouwen steken om ervoor te zorgen dat de werktevredenheid groter wordt onder de werknemers. Op dit moment is het zo dat slechts 19 procent van de werkenden hun eigen werkgever zou aanbevelen. Dit komt de werkgevers natuurlijk niet ten goede. Hier komt bij dat een magere 12 procent van de 4400 ondervraagde werkenden aangeeft dat de werkgever zich inzet om het maximale uit de medewerkers te halen.

Daar staat tegenover dat 4 op de 10 personen aangeven dat de werkgever totaal geen inzet toont om het beste uit de teams te halen. De conclusie is dan ook dat werkgevers aan de slag moeten om medewerkers te kunnen behouden.

Bijna 3 op de 10 wil ander werk

Wanneer we kijken in de HR agenda van 2018, dan zien we als één van de belangrijkste punten staan dat talenten worden binnengehaald en dat er inzet nodig is om deze talenten binnen te houden. Toch laat het onderzoek zien dat een kleine 30 procent aangeeft binnen korte tijd te willen gaan solliciteren bij een andere organisatie. Dit zorgt er niet alleen voor dat talent verdwijnt naar andere organisaties, maar ook dat een ander belangrijk punt uit de HR agenda niet kan worden waargemaakt. We hebben het dan over de duurzame inzetbaarheid.

De werktevredenheid daalt

Steeds meer organisaties hebben millennials binnen weten te halen. Deze generatie staat vooral bekend om de uitstekende kennis van de huidige technologieën, maar millennials staan ook bekend om het feit dat zij zich snel gaan vervelen op de werkvloer. Dit is ook te zien aan de werktevredenheid, want deze daalt snel. In 2016 gaven we de werktevredenheid nog een 7.0 en hier is nu nog slechts een 6.6 van over.

Werktevredenheid verbeteren

Organisaties moeten zich beter inzetten om de werktevredenheid te verhogen, zodat talent daadwerkelijk binnen blijft. Wil jij de werktevredenheid in jouw zorgorganisatie verbeteren en zoek je ondersteuning van de juiste professional? Deze vind je bij Zorgzorro. Neem vrijblijvend contact met ons op of kijk online naar de mogelijkheden. 

Neem contact met ons op

De sleutel naar verbinding tussen
professional & organisatie