‘Beide Zorgzorro-professionals passen uitstekend in hun functie’

AxionContinu is een organisatie voor wonen, zorg en revalidatie in Utrecht, IJsselstein, Lopik en De Bilt. “Wij bieden laagdrempelige zorg en ondersteuning, herstelgerichte zorg en specialistische geriatrische revalidatie aan mensen die als gevolg van een ziekte of ouderdom beperkingen ervaren”, vertelt Martin den Hartog, voorzitter van de Raad van Bestuur van AxionContinu. “Thuis, in een van onze vijftien woonzorgcentra of op onze GRZ-locaties. De afgelopen jaren is Zorgzorro twee keer op mijn pad gekomen. Waar Jeroen op dit moment als interimdirecteur Thuis de wervingsperiode voor een nieuwe directeur overbrugt en met name op organisatieniveau betrokken is, heeft Marcel recent een opdracht uitgevoerd als interim zorgmanager binnen de geriatrische revalidatiezorg.”
 
“Op een van onze GRZ-locaties in Utrecht was het ziekteverzuim te hoog”, vertelt Martin. “Als gevolg hiervan konden we niet voldoen aan de gewenste beddenbezetting. Daarom hebben we Marcel gevraagd om het ziekteverzuim naar beneden te brengen. Hierbij had hij niet alleen oog voor de doelstellingen van de organisatie, maar betrok hij ook alle medewerkers. Hij focuste heel duidelijk op de verbinding, wat wij als zeer prettig hebben ervaren.”
 
“We hebben heel bewust gekozen voor een ervaren interim manager, omdat de opdracht te groot en complex was voor een nieuwe manager”, aldus Martin. “Bovendien hadden we op dat moment geen geschikte manager binnen onze eigen organisatie beschikbaar. Dankzij Marcel konden we het ziekteverzuim terugbrengen, de betrokkenheid van medewerkers vergroten en tegelijkertijd de laag onder zijn functie versterken.”
 
Martin is erg te spreken over de professionaliteit van zowel Marcel als Jeroen, vertelt hij. “Beide Zorgzorro-professionals passen uitstekend in hun functie en kunnen zich goed aanpassen aan de actuele omstandigheden. Bovendien is de facilitering van Zorgzorro op het gebied van bijvoorbeeld contracten uitstekend. Alles wordt goed en snel geregeld. Mocht ik in de toekomst weer een interimopdracht hebben, dan zal ik zeker opnieuw aan Zorgzorro denken.”