Anja van Wijk

Ik ben Anja van Wijk en ik ben ‘coachend leider’. De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan in de ouderenzorg. Ik voer regelmatig projecten uit in verpleeg- en verzorgingshuizen en in de thuiszorg, waar ik optreed als coach en manager. Recent heb ik via Zorgzorro bovendien een opdracht uitgevoerd in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis. Een compleet nieuwe tak van sport voor me, maar wel ontzettend leuk én goed voor mijn cv en werkervaring. Via Klaasje heb ik bovendien kennisgemaakt met de Werkenergieanalyse, waarvoor ik binnenkort de licentietraining mag gaan doen. Ik ken Klaasje Oosterloo al uit de jaren ’90. We zijn jarenlang collega’s van elkaar geweest en in die tijd was ik al onder de indruk van haar aanpak: daadkrachtig en met een groot inlevingsvermogen in mensen en organisaties. De afgelopen jaren hebben we steeds contact gehouden en toen Klaasje met Zorgzorro startte, hebben we samen gekeken of en hoe ik hierin kon participeren. Mijn deelname aan het platform is ontzettend waardevol: niet alleen vind ik het leuk en leerzaam om met de andere zorgprofessionals te sparren en ambassadeur voor elkaars organisatie te zijn, ook ondersteunt Zorgzorro me op punten die ik zelf lastig vind. Denk bijvoorbeeld aan marketing en acquisitie. De afgelopen maanden heeft Klaasje al diverse mooie opdrachten voor me gevonden. Daarbij is ze bereid om verder te kijken dan mijn cv reikt. De opdracht in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis is daar een mooi voorbeeld van. Op basis van mijn profiel en competenties heeft Klaasje me benaderd voor de functie van interim-teamleider op de poli Mammacare. Samen zijn we op gesprek gegaan en toen ik de opdracht gegund kreeg, heeft Klaasje me op de achtergrond uitstekend begeleid. We hebben regelmatig (telefonisch) contact gehad, bijvoorbeeld wanneer ik vragen had over de werkwijze van het ziekenhuis omtrent maatschappen, chirurgen, et cetera. Ook heeft ze me ondersteund bij het opstellen van mijn contract. Voor haar betrokkenheid en begeleiding verdient ze een dikke 10!